Bed & Breakfast de IJsseljutter is de ideale uitvalsbasis voor mooie fiets- en motortochten. Het dorp Veessen ligt ook ideaal voor wandelaars. Naast het prachtige natuurgebied, is Veessen ideaal gelegen tussen diverse Hanzesteden.

Het dorp Veessen
De IJsseljutter ligt aan de IJsseldijk midden in het dorp Veessen, tegenover de molen ‘Mölle van Bats’. Het mooie dorpje Veessen ligt prachtig aan een grote meander van de IJssel. Het dorp heeft een natuurlijke haven. Vanaf de haven vaart het voetveer naar Fortmond aan de andere kant van de IJssel. Je kan de fiets hierop meenemen. Je komt dan aan in een bijzonder natuurgebied, waar goed gewandeld en gefietst kan worden. Vlakbij liggen de dorpen Wijhe en Olst waar je weer de pont naar de Gelderse kant terug kan nemen.

In het dorp Veessen zijn twee prima restaurants (IJsselhoeve en IJsselzicht), maar ook omliggende dorpen als Oene, Heerde en Epe hebben hoog gewaardeerde eetgelegenheden. Tijdens je verblijf kan je altijd tips over eetgelegenheden ontvangen.

Steden en dorpen in de buurt
Vanaf Veessen zijn diverse grote steden goed bereikbaar. Heb je zin in een dagje shoppen, een museum bezoeken of cultuur snuiven? Bezoek dan één van de volgende steden:

  • Apeldoorn (20 km) met Apenheul, de Juliatoren en Paleis het Loo
  • Deventer (20 km) voor de gezellige Brink
  • Kampen (30 km) voor de watersportmogelijkheden
  • Zwolle (25 km) met Museum de Fundatie

Wandelen, fietsen en motorrijden
Er zijn diverse wandel- en fietstochten in de omgeving. Je kunt richting de Veluwe, langs de IJssel en naar Salland. Vanaf de IJsseldijk heb je altijd zicht op de uiterwaarden en de IJssel. De prachtige luchten zijn een inspiratiebron voor schilders. De IJsseldijk is voor motorrijders een uitdaging met de vele bochten! Vanuit de IJsseljutter zijn prachtige toertochten te maken. Vraag gerust naar een mooie GPS-route wanneer je boekt.

Bossen, heide en weide liggen binnen handbereik. De kans dat je wild tegenkomt op de Veluwe is groot.

Sport en ontspanning
Toe aan een dagje heerlijk ontspannen? Vanaf de IJsseljutter zijn drie sauna’s goed bereikbaar:

  • Thermen Bussloo, Voorst
  • SaunaSwoll, Zwolle
  • De Veluwse Bron, Emst

De bed & breakfast ligt in de buurt van een drietal golfbanen: Golfbaan de Breunikhof te Bussloo, Hattemse Golf en Countryclub en Golfbaan het Rijk van Nunspeet.

 

Laat je niet opjutten, kom naar de IJsseljutter!